Fläskfilé och min version av Bœuf Bourguignon

Har använt kalvfonden på olika sätt i olika rätter. Ännu inte testat Smartsonreceptet men väl ett eget med fläskfilé. Använde det som extra krydda när jag brynte fläskfilén innan den sattes in i ugnen och även som smakförhöjare på den svampsås jag serverade till. Använde även en skvätt av Bongs Chalottenlök-fond i såsen. Den var också en riktig smakförstärkare till svampsåsen.

TIll den mustiga grytan tyckte jag att kalvfonden gjorde sig riktigt bra. Fräste först upp paprika, lök och palsternacka. Som för fläskfilén ovan hade jag på lite som extra smak då jag brynte köttet med salt, peppar och paprikapulver samt vitlök. Hade marinerat grytbitarna i glögg och BBQmarinad innan dess. Hade i köttet tillsammans med de frästa grönsakerna samt  gröna linser och tillsatte kalvfonden ihop med vatten, outspädd svartvinbärssaft och mer kryddor för att göra grytan riktigt mustig. TIllsatte också några cocktailtomater i slutet för en söt touch.

Känner att fonden förstärker smakerna både av kött och svamp. Bra att ha hemma för att få fram mer smaker ur maten.

Kummingryta, MMmmmm!

Nu har jag testat Kalv fonden.

Jag gjorde en gryta med hackat nötkött i små cm stora bilar, fräste det tillsammans med 2 lökar. Blandade i vatten så att det täcker köttet och smaksatte med kalvfonden. Sedan låter man det puttra 45min-1 timma. Red av med 2dl grädde, massor av tomatpuré och kummin. En fanatstiskt god gryta som serveras tillsammans med ris och en stor grönsallad. Mycket mustigt och gott i vintermörkret. =)

Ja, då har jag testat :)

Jag måste nog påstå att jag hade gjort lika god mat utan just Bong-kalvfonden. Jo, den var god men buljong och/eller blir också gott. Men, jag ska göra samma maträtt till mina svärföräldrar efter jul för min svärmor tyckte det var fantastiskt gott. Smaken är olika :)

Testat

jag har nu testat Bong Touch of Taste Kalvfond.

jag gjorde en Kebab gryta som blanda annat innehåller kabab, championer, tomat o en del kryddor.

och just Kalvfond passade väldigt bra. det framhävde smaken väldigt mycket.

detta åt jag och min fru med ris  :)

Bong Touch of taste Kalvfond

Har i tidigare inlägg surat över att produkten inte har tillfört något "extra" till mina maträtter. Som smaksättare när man kokade matvete fungerade den som bäst hittills. Ett fall framåt och åtminstone ett tänkbart användningsområde.

Klart intressant

Testade att använda kalvfonden i det receptet som rekommenderades, modifierade dock receptet något efter de råvaror som fanns i min butik, men i det stora hela var det väldigt nära det receptet...


Jag har alltid varit tveksam till fonder, buljonger etc., tycker helt enkelt inte att de tillför något speciellt. Men här blev jag faktiskt positivt överraskad, tycker att den här fonden lyfte smaken på maträtten, en maträtt som blev riktigt god.


Kommer absolut att köpa den här (eller liknande) fond i framtiden!
 

Touch of Taste Kalvfond

Hur har jag klarat mig utan denna fylliga och smakhöjande fond förr!! Den är numera ett MÅSTE i mitt kök. Att testa Kalvfonden har berikat mina smaklökar när det gäller kött, Fungerar till de flesta rätter som innehåller kött. Priset är överkomligt! Kan bara rekommendera och säga, Köp köp!

Positiv överraskning!

Jag hade aldrig testat fond i matlagning tidigare. Resultatet var en positiv överraskning till maten. Jag bjöd min "roomie" på fläskfilén enligt receptet men hade pinjenötter istället för salladslök i såsen då jag ej ville att löken skulle ta över smaksättningen. Till maten serverades  klyftpotatis och ruccolablad. Det blev en lyxig vardagsmåltid. Nästa gång  tänker jag använda kyckling och fonden får bli huvudingrediensen i  en mustig pastasås med champinjoner.

Grym smaksättare!

Har nu använt fonden i flera olika rätter som smaksättare. Smartsons egna recept blev  en succé när det avnjöts med vänner och gott vin. Jag är också imponerad av hur den så enkelt lyfte och adderade fyllighet till annars väldigt simpla pastarätter. Den har verkligen gjort den senaste månadens vardagsmatlagning både enklare och godare.
 

Det är perfekt att ha en flaska fond i kylskåpet och det har passat bra i alla kötträtter jag testat den i. Jag ser fram emot att testa bongs andra fonder och kan verkligen rekomendera den som inte testat fonden att göra det.

mm gott

valde att använda receptet men uteslöt balsamicovinäger och anväde matlagningsgrädde istället för vispgrädde med ris som tillbehör. Det smakade riktig gott.
 

Riktigt bra fond

Vi prövade det rekommenderade receptet när vi hade gäster hemma på middag och det var mkt omtyckt och vi fick läman receptet vidare.

Efter det har vi prövt fonden i flertalet grytor men också enklare pastarätter och det är en riktigt bra smakförstärkare!

Mkt nöjd, tack och bock!

/ Jenny

Smarrigt som räckte i 2 dagar

Jag valde som så många andra här att testa med rekomenderat recept.

Det var relativt enkelt att tillaga och blev en god och nykommen smak i köket.

Vi gjorde en stor gryta som räckte åt oss i två dagar. Kan tillägga att det smakade lika gott andra dagen :)

Jag kan klart rekomendera Bong Kalvfond, även andra fonder från Bong som ger en rejäl smakhöjning i grytan.

 

Fyllig smak!

Jag valde att testa det receptet som tagits fram till detta testet och bjöd minna vänner på maten.

Använde dock inte bacon i rätten, men i övrigt följde jag receptet.

Alla mina vänner lät sig väl smaka, och tyckte det var god smak på maten. Jag brukar normalt inte använda fond, utan Bong´s buljongtärningar. Jag blev mycket positivt överaskad av fonden, då den gav en mustig smak, och rätten blev mycket smakrig. Den var lätt att använda; bra förpackning. Jag kommer säkerligen använda mer fond från och med nu då jag tycker den gav mycket mer smak än buljong gör.
 

Bongs Kalvfond

En riktigt bra fond i mitt tycke. Använde den i en lammgryta tillsammans med rödlök, shitake, rotselleri, soja, timjan, chili, lagerblad och mycket kärlek. Den blev fantastisk!

Äntligen blev testet av

Tillagade enligt receptet och måste säga att fläskfilén inte passade in i den här maträtten. Resten var suverän. Jag tog endast 1 matsked fond istället för 1 ½. Blev riktigt gott faktiskt. Fläskfilén försvann i smaken av bacon. Det finns bättre användning för den. Betyg 8(10) för fonden.  

 

Touch of taste kalvfond

Nu har jag provat att laga ett par rätter med Bongs Touch of Taste Kalvfond. Först blev det sås till köttbullar som fick lite mera
karaktär på smaken än vanligt.
Sedan blev det sås till okstek, som vi inte märkte någon skillnad mot att bara använda soja i såsen.
Jag har tänkt att prova fläskfilen enligt receptet någon dag.
Då återkommer jag.

Bra och användbar fond ...

Har redan innan detta test använt Bong's kalvfond i både grytor och i köttfärsbaserade maträtter. Ger en fin mild smak som höjer upplevelsen. Har inte testat så många andra fonder men av de jag testat verkar kalvfonden vara den som är mest allround. Har även provat det angivna recepotet och det är väl en helt okey maträtt men inte ngt som jag längtar efter igen. Kalvfonden försvinner lite bland de andra smakerna men den finns där i bakgrunden och det är kanske det som är meningen ... fungerar ju även som en smakförstärkare till övriga smaker ... så tolatlt sett så är detta i mitt tycke (och resten av familjen) en bra produkt som jag regelbundet använder i matlagningen ...

Bong Touch of Taste Kalvfond

Har nu testat produkten i flertalet maträtter och måste säga att den gör mig tämligen likgiltig. Den har ingen speciell smak utan skulle kunna ersättas med i princip vilken fond eller buljongtärning som helst frå förrådet. Även om man känner en smak av obestämbar fond som svag bakgrund i maträtterna så förhöjs inte upplevelsen, varken via lukt, smak eller synintryck. Ett nja. Jag saknar aha-upplevelse och har svårt att inse vad produkten tillför jämfört med alla andra liknande märken. Vad är USPen? varför ska jag välja just Bong Touch of Taste Kalvfond?

Kalvfond i köttfärssåsen

Nu har jag testat touch of taste kalvfond, jag använde den när jag lagade spagetti och köttfärssås till sambon och barnen. Av de som vågade smaka på färsen (sambon och dottern, sonen totalvägrade) tyckte båda att det var väldigt gott. Sambons kommentar var att det smakade som "en riktig bolognese", och dottern sa att det var jättegott. Jag upplevde att köttfärssåsen blev mycket mer krämig och fyllig med fonden, och kommer nog att använda mig mer av fond i matlagningen framöver.