Har använt kalvfonden på olika sätt i olika rätter. Ännu inte testat Smartsonreceptet men väl ett eget med fläskfilé. Använde det som extra krydda när jag brynte fläskfilén innan den sattes in i ugnen och även som smakförhöjare på den svampsås jag serverade till. Använde även en skvätt av Bongs Chalottenlök-fond i såsen. Den var också en riktig smakförstärkare till svampsåsen.
TIll den mustiga grytan tyckte jag att kalvfonden gjorde sig riktigt bra. Fräste först upp paprika, lök och palsternacka. Som för fläskfilén ovan hade jag på lite som extra smak då jag brynte köttet med salt, peppar och paprikapulver samt vitlök. Hade marinerat grytbitarna i glögg och BBQmarinad innan dess. Hade i köttet tillsammans med de frästa grönsakerna samt gröna linser och tillsatte kalvfonden ihop med vatten, outspädd svartvinbärssaft och mer kryddor för att göra grytan riktigt mustig. TIllsatte också några cocktailtomater i slutet för en söt touch.
Känner att fonden förstärker smakerna både av kött och svamp. Bra att ha hemma för att få fram mer smaker ur maten.
Hej
Testade kalvbuljongen både i färs och gratäng och konstaterar att den ger en oväntad förstärkning och höjning av smakerna.
Nu har jag testat Kalv fonden.
Jag gjorde en gryta med hackat nötkött i små cm stora bilar, fräste det tillsammans med 2 lökar. Blandade i vatten så att det täcker köttet och smaksatte med kalvfonden. Sedan låter man det puttra 45min-1 timma. Red av med 2dl grädde, massor av tomatpuré och kummin. En fanatstiskt god gryta som serveras tillsammans med ris och en stor grönsallad. Mycket mustigt och gott i vintermörkret. =)
Jag måste nog påstå att jag hade gjort lika god mat utan just Bong-kalvfonden. Jo, den var god men buljong och/eller blir också gott. Men, jag ska göra samma maträtt till mina svärföräldrar efter jul för min svärmor tyckte det var fantastiskt gott. Smaken är olika :)
jag har nu testat Bong Touch of Taste Kalvfond.
jag gjorde en Kebab gryta som blanda annat innehåller kabab, championer, tomat o en del kryddor.
och just Kalvfond passade väldigt bra. det framhävde smaken väldigt mycket.
detta åt jag och min fru med ris :)
Har i tidigare inlägg surat över att produkten inte har tillfört något "extra" till mina maträtter. Som smaksättare när man kokade matvete fungerade den som bäst hittills. Ett fall framåt och åtminstone ett tänkbart användningsområde.
Testade att använda kalvfonden i det receptet som rekommenderades, modifierade dock receptet något efter de råvaror som fanns i min butik, men i det stora hela var det väldigt nära det receptet...
Jag har alltid varit tveksam till fonder, buljonger etc., tycker helt enkelt inte att de tillför något speciellt. Men här blev jag faktiskt positivt överraskad, tycker att den här fonden lyfte smaken på maträtten, en maträtt som blev riktigt god.
Kommer absolut att köpa den här (eller liknande) fond i framtiden!
Hur har jag klarat mig utan denna fylliga och smakhöjande fond förr!! Den är numera ett MÅSTE i mitt kök. Att testa Kalvfonden har berikat mina smaklökar när det gäller kött, Fungerar till de flesta rätter som innehåller kött. Priset är överkomligt! Kan bara rekommendera och säga, Köp köp!
Har nu använt fonden i flera olika rätter som smaksättare. Smartsons egna recept blev en succé när det avnjöts med vänner och gott vin. Jag är också imponerad av hur den så enkelt lyfte och adderade fyllighet till annars väldigt simpla pastarätter. Den har verkligen gjort den senaste månadens vardagsmatlagning både enklare och godare.
Det är perfekt att ha en flaska fond i kylskåpet och det har passat bra i alla kötträtter jag testat den i. Jag ser fram emot att testa bongs andra fonder och kan verkligen rekomendera den som inte testat fonden att göra det.
valde att använda receptet men uteslöt balsamicovinäger och anväde matlagningsgrädde istället för vispgrädde med ris som tillbehör. Det smakade riktig gott.
Vi prövade det rekommenderade receptet när vi hade gäster hemma på middag och det var mkt omtyckt och vi fick läman receptet vidare.
Efter det har vi prövt fonden i flertalet grytor men också enklare pastarätter och det är en riktigt bra smakförstärkare!
Mkt nöjd, tack och bock!
/ Jenny
Jag valde som så många andra här att testa med rekomenderat recept.
Det var relativt enkelt att tillaga och blev en god och nykommen smak i köket.
Vi gjorde en stor gryta som räckte åt oss i två dagar. Kan tillägga att det smakade lika gott andra dagen :)
Jag kan klart rekomendera Bong Kalvfond, även andra fonder från Bong som ger en rejäl smakhöjning i grytan.
En riktigt bra fond i mitt tycke. Använde den i en lammgryta tillsammans med rödlök, shitake, rotselleri, soja, timjan, chili, lagerblad och mycket kärlek. Den blev fantastisk!
Tillagade enligt receptet och måste säga att fläskfilén inte passade in i den här maträtten. Resten var suverän. Jag tog endast 1 matsked fond istället för 1 ½. Blev riktigt gott faktiskt. Fläskfilén försvann i smaken av bacon. Det finns bättre användning för den. Betyg 8(10) för fonden.
Nu har jag provat att laga ett par rätter med Bongs Touch of Taste Kalvfond. Först blev det sås till köttbullar som fick lite mera
karaktär på smaken än vanligt.
Sedan blev det sås till okstek, som vi inte märkte någon skillnad mot att bara använda soja i såsen.
Jag har tänkt att prova fläskfilen enligt receptet någon dag.
Då återkommer jag.
Har redan innan detta test använt Bong's kalvfond i både grytor och i köttfärsbaserade maträtter. Ger en fin mild smak som höjer upplevelsen. Har inte testat så många andra fonder men av de jag testat verkar kalvfonden vara den som är mest allround. Har även provat det angivna recepotet och det är väl en helt okey maträtt men inte ngt som jag längtar efter igen. Kalvfonden försvinner lite bland de andra smakerna men den finns där i bakgrunden och det är kanske det som är meningen ... fungerar ju även som en smakförstärkare till övriga smaker ... så tolatlt sett så är detta i mitt tycke (och resten av familjen) en bra produkt som jag regelbundet använder i matlagningen ...
Nu har jag testat touch of taste kalvfond, jag använde den när jag lagade spagetti och köttfärssås till sambon och barnen. Av de som vågade smaka på färsen (sambon och dottern, sonen totalvägrade) tyckte båda att det var väldigt gott. Sambons kommentar var att det smakade som "en riktig bolognese", och dottern sa att det var jättegott. Jag upplevde att köttfärssåsen blev mycket mer krämig och fyllig med fonden, och kommer nog att använda mig mer av fond i matlagningen framöver.