Fläskfilé och min version av Bœuf Bourguignon

Har använt kalvfonden på olika sätt i olika rätter. Ännu inte testat Smartsonreceptet men väl ett eget med fläskfilé. Använde det som extra krydda när jag brynte fläskfilén innan den sattes in i ugnen och även som smakförhöjare på den svampsås jag serverade till. Använde även en skvätt av Bongs Chalottenlök-fond i såsen. Den var också en riktig smakförstärkare till svampsåsen.

TIll den mustiga grytan tyckte jag att kalvfonden gjorde sig riktigt bra. Fräste först upp paprika, lök och palsternacka. Som för fläskfilén ovan hade jag på lite som extra smak då jag brynte köttet med salt, peppar och paprikapulver samt vitlök. Hade marinerat grytbitarna i glögg och BBQmarinad innan dess. Hade i köttet tillsammans med de frästa grönsakerna samt  gröna linser och tillsatte kalvfonden ihop med vatten, outspädd svartvinbärssaft och mer kryddor för att göra grytan riktigt mustig. TIllsatte också några cocktailtomater i slutet för en söt touch.

Känner att fonden förstärker smakerna både av kött och svamp. Bra att ha hemma för att få fram mer smaker ur maten.