Kalvfond

Så roligt att få chans att testa och utvärdera denna fond!

Har använt fonden som smaksättning i såser, grytor, pastavatten, köttfärssmet. Ger fin och djup smak, känns som det ger en extra dimension till smak, något jag ej själv kunnat krydda ihop. Vanligtvis köper jag billigaste buljongtärningen så detta kändes som lyx. Jag kommer säkert att prova fler varianter av denna i framtiden!

Bong Touch of Taste Kalvbuljong

Blev så glad när jag fick äran o prova kalvbuljongen, har tyvärr inte hunnit med o göra testet o receptet med kalvbuljongen men jag tog o provade den i en köttgryta jag gjorde istället med grönsaker o grädde, konsistensen var bra på buljongen o man kände verkligen smaken av kalvbuljongen o sen var flaskan dryg man behövde inte så mycket buljong för en stor gryta för att den skulle ge en helt underbar smak och att den gick ihop även med köttet o grönsakerna... skulle dock ha velat att flaskan var lite större, priset var okej och den var även lätt o hälla ur. Helt Klart får den ett högt betyg av mig... en 9/10 o då var det som drog ner var priset och att flaskan kunde varit större... Är superglad att jag har fått testat men jag tycker det är synd att jag inte hann med receptet så jag hoppas det går bra ändå?? Kommer att rekommendera den till andra och har även rekommenderat den till några redan :)

Bong touch of taste Kalvfond

Det här med fond var något helt nytt för mig, Jag hade aldrig använt det innan! Buljongtärningar testade jag för första gången för ca ett halvår sedan och var inte riktigt nöjd då jag tyckte de smakade för mycket salt!

Jag är så nöjd med fonden! Den var inte alls lika salt som buljongen jag testat innan!

Flaskan kan se liten ut men den är alldeles lagom. Man behöver inte använda så mycket av fonden för att den ska göra sitt. Korken är lätt att få av och på och sluter tätt.

Jag lagade fläskfilégrytan enligt receptet och den var supergod! Svårt att veta hur mycket av smaken som kom från fonden eller hur den förbättrade maträtten. För att få reda på detta gjorde jag min egna fläskfilégryta, som jag brukar smaksätta med lite soya för att få lite mer smak i den men istället för soyan hade jag i en skvätt av kalvfonden och det blev så mycket godare! Nu kunde jag verkligen känna skillnaden. Fonden tillförde mycket mer smak och inte lika mycket salt som soyan.

Fonden har numera en självklar plats i skafferiet och jag har inhandlat en annan "smak" också och fler kommer att inhandlas!

Bong touch of taste

Svårt att öppna flaskan med ringen innanför korken. Bra att stänga och förvara. Saknar dosering till dl. Hur stor mängd är en buljongtärning?

God smak och färg. Bra att buljongen inte är så salt.

Receptet med fläskfilén var en underbar rätt. Gjorde den med torkad salvia. Lyckades inte få tag i färsk.

Blir fin färg i såser och soppor. En buljong jag kommer att köpa igen.

Klart godkänd

Har nu testat Bong Touch of taste Kalvfond och den är klart godkänd. Jag är inte helt översvallande nöjd med den då jag tycker att det saknas något i den...kan bara inte sätta fingret på vad det är som saknas.

Filegrytan blev verkligen jättegod. Jag hoppasde dock över momentet med att panera köttet. Grytan gick verkligen hem :)

Har nu senast använt kalvfonden i en annan gryta med coccosmjölk,gul paprika,skivade champinjoner och file i...mycket gott. Skickar med bild på den.

Ett lyft för maten

Nu har jag provat kalvfonden i såväl köttfärssås, såser, grytor mm och jag måste säga att resultat är lika fantastiskt varje gång.

Man får en fylligare och rundare smak på alla rätterna.

Tyckte först att flaskan var lite liten, men i efterhand måste jag ändå medge att den var förvånadsvärt dryg.

Kommer definitivt att fortsätta med både kalvfonden och även dess vänner på butikshyllan.

kalvfond

Fungerar bra till det mesta, köttgrytor av både nöt och fläsk har fått smak av fonden med gott resultat. jag hade köpt produkten innan och tycker att den och flera andra av Bongs fonder fungerar mycket bra!

kalvfond

Jag har använt kalvfonden i allt jag har tillagat som det ska vara buljong i och en del annat också. Förpackningen är lagom stor och smidig att använda och fonden smakar bra.

Ända sedan det uppdagades för några år sedan att de flesta buljongtärningar innehåller glutamat har jag försökt undvika det och vad jag kan se innehåller inte Bongs kalvfond glutamat. Däremot står det "buljongarom" på innehållsförteckningen, någon som vet vad det är??

Om jag bara får frågetecknet kring "buljongaromen" uträtat kommer jag fortsätta köpa fonden. Den är relativt dyr jämfört med buljong men värd pengarna...

 

Min nya favorit

Bongtouchoftaste har en liten söt flaska som går lätt att öppna och att återförsluta Vid första anblick verkar storleken på flaskan lagom för när jag köper en produkt som jag aldrig provat så vill jag inte ha en för stor förpackning Då känns det som att den kommer att stå på hyllan i evigheter Ska ju ocå vara rimligt att man gör åt allt innan produkten blivit för gammal Det kommer dock inte att vara något problem med Bongtouchoftaste den har nämnligen blivit min favorit, förhöjer smaken på köttgrytor o färsrätter som köttfärssås och köttbullar Produkten är så himla mycket enklare att använda än buljongtärning + att den ger mycket mustigare smak

Har provlagat fläskfilén enligt receptet, med undantag för tomaterna de fick utgå då en av provsmakarna är allergisk mot dessa Är dock inte helt på det klara med varför köttet skulle paneras i vetemjöl, kan inte komma på vad det tillförde Serverade sallad och pasta till denna gång men ris eller pressad potatis hade säkert gått lika bra

Rätten fick fin färg, doftade ljuvligt och smakade helt underbart Kommer absolut att laga rätten många gånger

Mycket god!

Väldigt god och smakrik produkt. Vi har användt den mycket, i köttgrytor och i såser. Vi bjöd på brunsås med kalvfond i till våra vänner och den var så god, vi fick beröm och de tog om flera gånger. Med facit i hand, jag skulle gjort mer sås :-)

Från tråkig köttfärssås till himelsk god

Tänkte att jag var trött på barnens vanliga köttfärssås som man inte får hälla i något okänt i som nya grönsaker, kryddor som syns. Men med en skvätt kalvfond fick vi en mycket fylligare smak. Barnens kommentar" vad har du gjort med såsen!!!!!" jag trodde ju klart att det var i negativt syfte men när jag kollar på deras miner är dom som ett par solstrålar "mamma den var ju supergod" uppkryddad i smyg utan att det syns det får bli mer fond i min matlagning from nu.

 

Godare köttbullar med Bong Touch of Taste kalvfond

Har lagat köttbullar enligt mammas recept (då dottern tyckte att hennes var mycket godare än mina) men där jag bytte ut soja mot Bongs kalvfond. Köttbullarna blev jättegoda, så goda att jag har fått laga dem tre gånger då dotten tycke om dem så mycket. Kalvfonden ger en fyllig o lagom salt smak till köttbullarna. Kommer definitivt att använda denna fond till mina köttbullar även i fortsättningen.

Middag med familjen/släkten!

Hej!

 

Slog till och testade receptet där kalvfonden ingick när vi hade min mans föräldrar, svågerns lilla dotter (1½ år), moster och morbror här. Vi hjälptes åt med lagandet av maten vilket var väldigt trevligt. Jag är inte van att laga mat med recept, så det kändes konstigt men samtidigt spännande att göra det. Till maten valde vi att göra potatisklyftor, gullöksskivor, morotsstavar och palsternacka i ugn, toppat med lite olivolja, flingsalt och pressad citron. Det gjorde sig bra ihop och alla åt med god aptit! Dock var inte lilla A så förtjust i "grytan" utan åt hellre potatisklyftor, men det kan man ju först då maten var väldigt smakrik.

 

Det enda jag oroade mig över under tillagningen var att det smakade på tok för mycket salt när jag smakade av, innan jag lagt i fläsket för att det skulle få puttra med. Men tack och lov så smakade det inte lika mycket salt efter att köttet hade kommit i. Tycker däremot inte att man behöver ha mer salt i maten om man redan har både fond och bacon som ju också är ganska salt i sig.

 

Men i det stora hela ett väldigt gott recept som jag kommer att laga här hemma igen, men utan extra salt! :)

Kalvfonden!

Jag har använt fonden i julköttbullarna, blev väldigt goda. Samt har jag gjort en pastarätt med kycklingfilé som blev väldigt smakrik. Kommer att köpa den igen.

Gott till nyårsmiddagen

Har använt fonden till allt vi lagat som det ska vara buljong i sedan vi hämtade ut den. Det vi främst gillar med den är att det är så mycket smidigare att använda fond än buljongtärning. Senast den användes var faktiskt till nyårsmiddagen som var ett receptet från Per Mobergs kokbok. Receptet man kunde laga efter om man ville var också jättegott och det kommer vi att laga fler gånger. Så vi är positiva, men kan inte säga att vi kände jättestor skillnad mellan just kalvfond och vanlig fond.
 

Bong Touch of Taste Kalvfond

Har använt fonden i ett par veckor nu och den är ett välkommet tillskott till min "fondsamling". Funkar utmärkt i gräddsås till köttbullar, i köttfärssåsen, till fläskfilégrytan... Kan tänka mig att den förhöjer smaken i de flesta kött- och köttfärsrätter.

Kommer definitvt att köpa denna fond igen.