Fläskfilé med tärnad bacon, balsamico och salvia 4 personer

1 st fläskfilé ca 550 g
1 pkt tärnat bacon 140 g
1/2 pkt coctailtomater
1/2 pkt salladslök, snedskuren
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1,5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 msk balsamicovinäger
1 krm grovmalen svartpeppar
2 msk finstrimlad färsk Salvia
2 msk smör
1 msk olivolja
Vetemjöl till panering av fläskfilén

1. Börja med att putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén.
Snedskär sedan fläskfilén i 8 st bitar, banka ut skivorna lätt med handen.
Halvera tomaterna och skär ner salladslöken i grova bitar.

2. Vänd fläskfilén i vetemjöl som är smaksatt med grovmalen svartpeppar och salt.

3. Tillsätt olivolja och smör i panna, medelhög värme.

4. Stek fläskfilén i olivoljan och smöret. Fläskfilén skall bli genomstekt, ca 2 min per sida. Lyft över köttet på en tallrik och låt vila.

5. Finstrimla salvian.

6. Tillsätt tärnat bacon i stekpannan, stek ett par minuter så att det får en gyllenbrun färg.

7. Tillsätt den finstrimlade salvian i baconet och fräs ytterligare ca 30 sek.

8. Tillsätt tomaterna och den snedskurna salladslöken. Låt steka med i ca 1-2 min,
rör försiktigt i pannan.

9. Blanda vatten, grädde, balsamicovinäger och Bong Touch of Taste Kalvfond i en skål.

10. Slå grädd- och fondblandningen över bacon och grönsaksfräset. Låt koka ca 1 min.
Smaka av såsen med salt och grovmalen svartpeppar.

11. Tillsätt fläskfilén i stekpannan med såsen och låt sjuda i ca 2 min.

12. Servera gärna med rotfrukter, potatis och lök som har rostats i ugn med olivolja,
salvia, salt och peppar.