Fläskfilé med tärnad bacon, balsamico och salvia 4 personer
1 st fläskfilé ca 550 g
1 pkt tärnat bacon 140 g
1/2 pkt coctailtomater
1/2 pkt salladslök, snedskuren
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1,5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 msk balsamicovinäger
1 krm grovmalen svartpeppar
2 msk finstrimlad färsk Salvia
2 msk smör
1 msk olivolja
Vetemjöl till panering av fläskfilén
1. Börja med att putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén.
Snedskär sedan fläskfilén i 8 st bitar, banka ut skivorna lätt med handen.
Halvera tomaterna och skär ner salladslöken i grova bitar.
2. Vänd fläskfilén i vetemjöl som är smaksatt med grovmalen svartpeppar och salt.
3. Tillsätt olivolja och smör i panna, medelhög värme.
4. Stek fläskfilén i olivoljan och smöret. Fläskfilén skall bli genomstekt, ca 2 min per sida. Lyft över köttet på en tallrik och låt vila.
5. Finstrimla salvian.
6. Tillsätt tärnat bacon i stekpannan, stek ett par minuter så att det får en gyllenbrun färg.
7. Tillsätt den finstrimlade salvian i baconet och fräs ytterligare ca 30 sek.
8. Tillsätt tomaterna och den snedskurna salladslöken. Låt steka med i ca 1-2 min,
rör försiktigt i pannan.
9. Blanda vatten, grädde, balsamicovinäger och Bong Touch of Taste Kalvfond i en skål.
10. Slå grädd- och fondblandningen över bacon och grönsaksfräset. Låt koka ca 1 min.
Smaka av såsen med salt och grovmalen svartpeppar.
11. Tillsätt fläskfilén i stekpannan med såsen och låt sjuda i ca 2 min.
12. Servera gärna med rotfrukter, potatis och lök som har rostats i ugn med olivolja,
salvia, salt och peppar.