Lyxmiddag

Provade på receptet igår kväll, men valde att inte använda bacon, då jag inte gillar det så mycket.
Men maten blev supergod! Kändes lyxigt och fonden smakade väldigt mycket och gjorde rätten smarrig som få. Kommer göra den flera gånger känner jag!

Bong Touch kalvbuljong fläskfilegryta

Vi började med att inhandla alla ingridienser och valde att ta Gullök ist för salladslök då det inte fanns i vår affär =). Vi tog oxå torkad salvia då det inte heller fanns färsk. Det var enkelt att göra maten och det gick ganska fort =). Vi följde receptet steg för steg och valde att göra egna strips i ugnen till vi severade med cocktail tomater och gurkstavar: Det var fantastiskt gott och vi kommer definitift att göra den fler gånger, vi kommer oxå att prova buljongen till fler rätter och även dom andra smakerna. Kul att vi fick chansen att vara med i detta test =)

Fläskfilé med kalvfond

Jag följde receptet jag fick från Smartson och tillagade denna maträtt med bl.a. fläskfilé, rotfrujkter, salvia, salladslök, tomater, Bong Touch of Taste Kalvfond, grädde och balsamvinäger. Egentligen skulle man även ha haft i bacon men eftersom ingen av oss äter bacon så blev det utan, men det fungerade jättebra ämdå!
 
Det första man skulle göra var att panera fläskfilén, vilket inte gick så bra, men det blev genomstekt i alla fall. Efter det var det dags för salladslöken, tomaterna, (bacon) och salvia. Såsen bestod av 1 dl vatten, 2 dl grädde, kalvfond och balsamvinäger. Såsen hälldes över lök, tomater, salvia och fläskfilé, och stod och puttrade någon minut.
 
Till detta rostade vi rotfukter i ugn i ca. 50 minuter. Vi gjorde bitar av potatis, salladslök, morötter och färska rödbetor - det passade jättebra till fläskfilén.
 
Salvian och kalvfonden lyfte rätten till en annan nivå! Den kändes fräsch och naturlig. Kalvfonden gjorde att fläskfilén fick en fylligare smak.
 
Rätten var supergod!

Mycket gott

Provade testreceptet ikväll och det var supergott! Kändes som lyxig mat som jag kan tänka mig att göra fler gånger. Festlig mat som passar att bjuda på när man har gäster.

Recepttest

Nu har fonden testats med det rekommenderade receptet. Fonden var en bra smakhöjare i receptet och det blev gott. Vi har även testat fonden i en pasta bolognese men där tycktevi tyvärr att dden buljong vi brukar använda tyvärr var lite vassare. Men ett kul extra komplement i köket är allt fonden.

Flaskan är bra och snygg, den är även ganska lätt att dosera med. Att flaskan är gjord i glas känns även lite lyxigt.

Recepttest

Nu har fonden testats med det rekommenderade receptet. Fonden var en bra smakhöjare i receptet och det blev gott. Vi har även testat fonden i en pasta bolognese men där tycktevi tyvärr att dden buljong vi brukar använda tyvärr var lite vassare. Men ett kul extra komplement i köket är allt fonden.

Flaskan är bra och snygg, den är även ganska lätt att dosera med. Att flaskan är gjord i glas känns även lite lyxigt.

Halländsk grönkål

Idag använde vi kalvfonden för första gången! 

Halländsk grönkål

Det blev i en kastrull Halländsk grönkål (googla för recept).

Tyvärr var vi inte helt nöjda med smaken, i slutet av kokningen la vi till en buljongtärning för rundare smak än vad fonden gav. 

Användbar

Kalvfonden använder jag till bl a en skvätt i kalvfärsen när jag gör t ex Wallenbergare eller kalvfärsbiffar. Använder det till olika sorters såser. Den ger mycket god smak. Smaken är fyllig och smakrik. Har använt fonden i flera år.

god sås

jag gjorde enklaste möjligast sås att ha en vanlig vardag när matlagning ska gå snabbt men ändå smaka mycket. jag hade fläskfile stekt i skivor som jag skar ner i mindre bitar. värmde en del grädde 40% i en kastrull och hällde i en lagom mängd halvfond i det och värmde upp, sen ner med fläskfilebitarna. smakade underbart!

jag upplever kalvfonden som mycket smakrik och väldigt god, fyllig rund smak. jag är mycket nöjd! har aldrig använt fond innan och är så positivt överraskad av både smak och snabbhet i att använda den, jämfört med buljongtärning. dock är den något svårdoserad, det blir lätt lite för mkt som slinker ner i grytan, men smakmässigt gör det inget, det blir inte för mycket smak av det.

rekommenderas varmt!

Sussi

Fantastisk!

Smak

Fyllig men ändå lätt och bra att använda! Många användningsområden! Bäst att tillsätta under tillagningen, blir lite för skarp när den tillsätts i en frdig rätt tycker jag.

Något krämig i konsistensen, passar bra både tillsammans med tomatbaserad och mjölk/gräddbaserad mat. 

Fin brun färg på fonden, och trevlig förpackning. 

Löksoppa

Vädret har ändrats till en ritkig vinter här i norr, perfekt moment för en soppa.

Jag har just lagat en löksoppa, med Bong Kalvfond. Den blev riktig god, mam känner löksmaken och den blev mera intensiv tack vare kalvbuljongen.

Gott

Testade fonden i det föreslagna receptet.

Maten blev en höjdare.

Det jag gillar med denna fond är att den är flytande så att man slipper lösa upp en tärning när man ska blanda den med grädde och balsamvinäger. Det som är allra bäst är att fonden inte innehåller smakförstärkare vilket vi i vår familj undviker i allra möjligaste mån.

Rund mjuk kalvfond

Testade kalvfonden i en köttgryta med lite grönsaker. Blev positivt överraskad över fylligheten. Lätt att använda också eftersom man inte behöver tillsätta vätska. Ska nog pröva kantarellfonden nästa gång.

Utprovat

Igår blev det köttgryta. Istället för kycklingbuljongtärning använde jag nu fonden. Resultatet var en mycket fyllig och lagom salt smak. Jag är positivt överraskad över vilken skillnad det blev. Trevlig flaska, enkel att greppa. Fortfarande stor skillnad i pris mot att köpa en förpackning buljongtärningar, men man får väl vad man betalar för....