Testat kalvfond

Nu har vi hunnit testa kalvfonden ett tag och det var en positiv överraskning. Jag har provat Bongs Touch of Taste fonder tidigare, men undvikit just kalvfond eftersom jag inte riktigt har vetat vad jag ska använda den till. Kycklingfonden är den som vi använt mest i olika kycklinggrytor. Men nu har jag hittat en ny favorit. Jag har främst använt kalvfonden till olika köttfärsrätter, men också till en gryträtt med fransyska som min sambo brukar göra. Fonden gav en mycket fyllig och djup smak utan att för den sakens skull tillfoga mer sälta. Det är så enkelt också att använda fond eftersom det bara är att öppna flaskan och hälla i. Tyvärr har vi inte hunnit prova fläskfiléreceptet ännu, men inom en snar framtid så hoppas jag kunna göra det också. Jag är jätteglad för att jag fick testa kalvfonden och vi kommer alltid att ha minst en fond stående i kylen!

Bong kalvfond

I lördags tillagade jag fläskfilégrytan med Bong kalvfond. Det blev en riktigt lyckad middag. Smaken blev mustig och god. Hade i torkad salvia i stället för färsk. Kommer att testa Bong fonder i andra smaker.

Bong Touch of Taste Kalvfond

Har nu testat fläskfilé med tärnad bacon osv, alla fulkomligt älskade den. Den var smakrik och fyllig så otroligt god!! Jag har också gjort en gryta med fläkytterfilé, färska champinjoner, vitlök, Bongs Touch of Tadte Kalvfond till detta serveras ugnsrostade morot- och potatis skivor..... Helr makalöst gott... Testa.... Jag kommer alltid att ha Bong Touch of Taste hemma hos mig..... Rekommenderas varmt.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Test av Bong Touch of Taste Kalvfond

Jag valde att prova det här receptet: http://www.tasteline.com/Recept/Vilda_biffar_2 i samband med testandet av Bong Touch of Taste Kalvfond. Istället för älgfärs och viltfond använde jag mig av kalvfärs och kalvfonden (i såsen tillsatta jag även smörstekta kantareller). Resultatet blev mycket lyckat; både biffar och sås fick en mustig smak tropts avsaknad av såväl messmör som whiskey. Som student tycker jag att det här är ett enkelt sätt att sätta litte guldkant på helgmiddagen - rekommenderas varmt!

Kalvfonden - en flaska med krut i.

Nu har jag testat kalvfonden. Har gjort recept som fanns att göra och gjort mina egna maträtter.
Jag är verkligen imponerad. Den förhöjer smaken och det behövs bara fåtal droppar då den är koncentrerad. Liten förpackning med mycket kraft i. Busenkel att använda. Kommer alltid ha en flaska i kylen nu. Kommer testa andra smaker också.
Rekommenderas varmt!
 

En god smakupplevelse

Nu har vi testat kalvfonden till lite olika matträtter. Bland annat så har vi gjort receptet som fanns att göra på fläskfilé. Det var verkligen gott! Vi gjorde om receptet lite dock utifrån vår familj och våra smakbehov. Vi tog bort salvia som krydda och salladslöken som vi hade svårt att få tag inför matlagningen. Däremot la vi i championer och lök som vi vet går hem hos våra barn på 2 år och 3,5 år som fick bli testpiloter tillsammans med oss.

Kalvfonden ger lite extra smak på maten och funkar bra i grytor och vanliga rätter med creme fraiche. Har man svårt att veta hur man ska krydda maten är det perfekt att lägga i lite fond i maten.

Förpackningen är lätt att förvara i kylen och tar ingen plats. Utseendet är ingen som lockar direkt utan ser ut som en "typisk" fond förpackning.

Anledningen till att vi tidigare inte köpt fond är att de alltid är så stora förpackningar och man använder fond i så liten mängd i maten så den hinner bli dålig innan man har använt färdigt fonden så det känns som slöseri med att köpa den. Jag skulle vilja att de tillverkades i lite mindre förpackningar. Nu slänger vi alldeles för många förpackningar i kylen.

Men nu ska vi försöka använda den här förpackningen tills den tar slut, innan utgående datumet.

Bong

Jag har fått förmånen att testa Bong Kalvfond.

Jag hade aldrig provat att laga mat med fond tidigare, men jag kommer nog att fortsätta att göra det. Det blev både gott och det var enkelt!

Därför rekommenderar jag denna produkt!

Kalvfond

Med den här fonden blir såsen och grytorna extra smakrika utan att man behöver jobba ihjäl sig för att skapa en grund. Definitivt värt en plats i mitt kylskåp!

Kalvfond

Hej, det här är min favorit bland fonder. Har inte testat det nämnda receptet men använt i köttfärssås och olika köttgryter samt brunsås till köttbullar. Ger en djuphet till maten utan att den blir för salt! Kan varmt rekommendera!

Har små testat!

Har nu testat denna kalvfond lite, i köttfärsrätter tex! Det smakar väldigt gott och när jag har tiden så ska jag försöka testa den "på riktigt", kanske receptet som föreslogs! Men det är en otroligt god fond enligt mig och förmodligen någonting jag kommer att köpa i framtiden!

Bra till allt!

Wow, äntligen en kalvfond som fungerar till allt! Jag har prövat att hälla en skvätt i köttfärssåsen, i köttbullssmeten och även bara hällt över när jag har wokat grönsaker. Varje gång ett lika tillfredsställande resultat, som gör att maträtten lyfts det där lite extra. Jag har även provat receptet som föreslogs, och det blev fantastiskt gott! Receptet fungerar även med andra sorters kött, särskilt fransyska!

Har nu testat...

Jag har gjort kalvstek och använde fonden till såsen som vi hade till. Tyckte det blev himla gott med en kraftfull fyllig smak.

Gjorde även en gryta med fläskfie fast inte samma som här och bjöd vänner på och den uppskattades mycket.

Tyvärr har jag missat att man skulle fota. Så det får bli i ett senare inlägg.

Men hittills är jag mycket nöjd med både smak och förpackning.

//Sara

Mums!!

Stekte hamburgare idag men eftersom vi saknade bröd så fick det bli mer tillbehör istället. Hittade lite färska champinjoner och rödlök i kylen och stekte upp dem. För att piffa till smaken tillsatte jag lite fond och OJ vad det gjorde susen!

Med grönsaker, sallad och svampblandningen blev det riktigt lyxigt :) Rekommenderas varmt!

Recension Bong Touch of taste kalvfond

Lagade fläskfilén med bacon, balsamico och salvia. Dock fick jag byta ut fläskfilén mot fläskytterfilé, färsk mot torkad salvia, salladslök mot purjolök och vanlig balsamvinäger ist för balsamico.
Bra maträtt för den här fonden! 
Både jag och min sambo tyckte mycket om maträtten.

Fonden ger en jättegod och mustig smak men man kan behöva ha i lite mer för ännu mer smak. Den gav tyvärr inte så mycket färgen, rätten blev lite väl blek....

Jag tror fonden passar bäst till den här typen av mat; kött med fet sås som ska ha mustig smak. Men kan även tänka mig att fonden kan piffa till vardagskötträtterna såsom köttfärssås och köttsoppa!

Betyg: 4/5

Fläskfilégryta

Vi gjorde en egen variant av receptet där vi ersatte salvia och salladslök med purjolök och persilja. Fräste även paprika och hade i. Svärföräldrarna var villiga försökskaniner och tyckte att det smakade alldeles utmärkt. Kalvfonden ger en rikare och fylligare smak. Ska använda den i Boeuf Bourguignon och bjuda ett par vänner till helgen. -Anders

Renköttgryta

Idag har jag testat Bongs Kalvfond i samband med att jag gjorde en renköttgryta med rödvin. Resultatet blev fantastiskt gott. Jag ska prova Kalvfonden fler gånger

ny tillagning

Idag har jag provat fonden igen. Den här gången till en riktig kalvstek.

Det blir ju väldligt god sky ändå, när man gör en stek, men den sista "touchen" var

pricken över i. Det blev en lyckad söndagmiddag med gräddsås och hemlagad gelé till.