Har nu testat Touch of taste kalvfond köpte även grönsaksfonden och testade den.

Har nu testat Touch of taste kalvfond. Bjöd min mormor, mamma och styvfar på middag, med ett mycket gott resultat och en heldel tarllriksslikande.

Efter att testat både kalvfonden och grönsaksfonden så kan jag säga att Touch of taste har fått en stående plats i köket. Med andra ord:

ut med buljongtärningarna och in med fonden.

Testat Receptet

I helgen så testa jag receptet och blev en stor succé.

Väldigt uppskattat utav gästerna som kommer över och åt.

Så i helgen blir det repris!

Smakrikt och gott, enkelt att tillaga. Smaka som man lagt ner många timmar på maten!

Kan rekomenderas

Vi har testat något annat än de som vart rekomenderat å jag kan med stor tumme upp rekomendera receptet.

Då jag tyvärr glömde bort att ta en bild kommer den från recept.nu där receptet även är hämtat ifrån,

Vi hade släkt middag i söndags och bjöd på Anka med blåbärssår och getostkräm. Till de serverade vi en pure på butternut puma och

sötpotatis.

Kalvfond i tomatsoppa

Har testat receptet med fläskfile och tycker det var ett jättebra recept, även barnen åt och var supernöjda.

Skall garanterat göra detta fler gånger.

Det känns som om denna fond går att ha till väldigt mycket och igår  provade jag fonden i ett annat recept. Jag gjorde en tomatsoppa och då ersatte jag 2 st köttbuljongtärningar med 2 msk kalvfond och det blev ett mycket lyckat resultat, kanske lite mindre salt.

Jag tycker att flaskan är bra med skruvkorksmodell. Kommer att fortsätta köpa denna buljong, känns som om den är lättare att använda och dosera än tärningar.

Saftiga köttbullar med Bong Touch of Taste Kalvfond

Provade kalvfonden i ett recept för köttbullar. Måste säga att köttbullarna blev riktigt goda och omtyckta av hela familjen.

Har halva flaskan kvar så i morgon får vi ta och svepa ihop ett annat recept med resterande delar av fonden.

Har inte för avsikt att prova det föreslagna receptet då fläskkött inte faller familjen speciellt bra i smaken.

Korken till flaskan är tack och lov av skruvkorksmodell på den här flaskan istället för "snäpplock" som det kan vara många andra gånger vilket ibland resulterar i att halva köket blir nerstänkt då man stänger flasklocket. Detta slipper man i det här fallet och det är ett stort pluss.

/SKALMAN

Gott

Jag lagade receptet som vi skulle använda. Jag, min man och min lilla son som är 2 år tyckte det var gott. Jag och min man åt resterna till lunch idag och det var till och med gott! Jag brukar inte gillar rester. Rätten var enkelt and fint. Jag tyckte om fonden, som inte var för salt. Jag brukar köpa Bong buljongtärningar, men de är ganska salt. Brukar delar på de och använder väldigt försiktigt. Men fonden smakade mer än bara salt! Nöjd!

Provlagat rätten

Vi provade att laga efter receptet och det hela blev jättegott! Kommer helt klart att laga detta igen.

Vi missade att få angivelsen om hur mycket man skulle ha av allt så vi duttade i lite kalvfond efter tycke och hade extra mycket grädde i men det blev gott och både vuxna och barn tyckte om det.

Kommer helt klart att prova de andra fonderna i serien!

bong kalvfond!

Hej, har under helgen provlagat och använt fonden i det föreslagna receptet. Reslutatet blev mer än lyckat, vi var fyra vuxna runt bordet och två barn, alla åt med god aptit. Smaken på fonden är väldigt fyllig och inte alls så stark (för de som inte tycker om stark smak, annars kan man ju hotta upp med lite chili som vi gjorde...). Enkel att använda och godare än med buljongtärning som vi vanligtvis använder. Vi kommer troligtvis att köpa fler sorter av bong-fonderna och prova allt efter vad man är sugen på.

fläskfilé rätten

Har nu testat fonden i receptet man skulle tillaga. Kan säga att det uppskattades av alla i huset riktigt gott och bus enkelt att tillaga detta ska jag göra fler gånger plus att fonden ger en riktigt god smak jämfört med en buljong tärning tex...Super nöjd tack för att jag fick bli test person.

 

Bong kalvfond

Jag har testat receptet som medföljde erbjudandet om att prova kalvfond från Bong. 

Ett mycket bra recept, mycket gott att äta. Vi lät oss väl smaka och diskuterade samtidigt fräscheten i smakerna. 

Erkännas bör att jag har använt just den här kalvfonden av och till under flera år. Det började av misstag när jag skulle ha köttbuljong och den vanliga var slut, sen dess är det kalvfond som används till kötträtter av olika slag. Köttfärssås får ett rejält lyft av kalvfond. 

Det här receptet kommer att användas fler gånger, passar utmärkt till söndagsmat när jag bjuder hem "alla barna". 

 

Tina

 

 

Söndagslunch

Idag blev det pressad potatis, fläskfilé, vinbärsgelé samt en champinjon och löksås.

Såsen gjordes som så att jag fräste champinjoner och hackad lök i lite smör. Sedan tillsatte jag Kalvfonden samt grädde och redde sedan av den. Jag försöker mycket efter eget huvud så mängder är inget som är för mig. Enda jag vet är en 3:a grädde ;-)
Det smakade bra och även killarna åt av det minus svampen. 

Lingongryta

Favoritreceptet i familjen är Lingongryta, med Bong Touch of Taste Kalvfond såklart:

Koka upp 4 dl matlagningsgrädde, 1-2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond, 1/2 dl lingonsylt, 1 slurk rödvin (valfritt), 1 msk vinbärssaft eller vinbärsgelé (eller lite vad man hittar längst in i kylen som är åt det hållet...), 1-2 msk kinesisk soya och 1 msk vetemjöl i en mellanstor gryta

Bryn under tiden 500 gram strimlat skinkkött (helst skinkschnitzel eller skinkinnanlår men fläskytterfilé går också bra), salta och svartpeppra köttet och lägg sedan över i grytan när den börjat koka

Koka under lock på svag värme ca 20-30 minuter, smaka av

Strö över lite färsk eller fryst persilja och eventuellt lite röda vinbär eller lingon

Servera med gyllenbrunt rostade potatiskroketter samt sockerärtor
 

Mmm så gott

Testade receptet häromhelgen och det gjorde succé hos alla i familjen. Lade dock inte i tomaterna i pannan, eftersom vi inte är så förtjusta i varma tomater, utan hade dem till istället. Håller med en del av föregående inlägg att rotfrukter inte passade så bra till, det blev för mycket smaker till en redan väldigt smakrik rätt. Hade passat bättre med tex potatiskroketter eller hasselbackspotatis till så det får det bli nästa gång.

Kalvfonden är ju hur bra som helst och jag använder den till jättemycket redan sedan innan. Så smidigt att bara hälla i en skvätt fond istället för att kladda med att smula buljongtärning och se till att den smälter ordentligt och blandar sig med allt.

Bong

Provade testreceptet det blev väkdigt gott! Jag har inga problem med att göra denna mat flera gånger. Jag provade också att avända produkten till en kalvstek som jag gjorde i helgen, smaken gjorde ett riktigt lyft när jag avände mig av Bong kalvfond till det hela. Jag rekomenderar helt klart alla att använda sig av fonden när maten lagas.

 

Bong touch of taste

Har nu testat fonden i flera olika rätter, bland annat det receptet vi skulle tillaga. Måste säga att jag gillar fonden skarpt, i vanliga fall använder jag mig utav buljong men den här smaken är riktigt god. Receptet vi skulle laga var riktigt enkelt och gott att göra, det uppskattades av hela familjen och är något vi definitivt kommer att göra om. 

Fonden är smakrik och fyllig, passar till mycket och det är lätt att dosera. Gillar flaskans design och att man själv kan välja hur mycket som ska i, att man slipper bryta exv buljong tärningar i bitar för att få rätt mängd. Den är även prisvärd och kommer att köpas om!

Fläskfilé med bacon och balsamicosås

Lagade det föreslagna receptet. Kommer absolut att laga detta igen. Bra gästmat!

Jag använde purjolök istället för salladslök och det smakade minst lika gott. Stekte även med en scharlottenlök för att ge lite mer smak åt såsen. I vanliga fall hade jag använt en buljongtärning men efter att ha smakat fonden blir det en annorlunda smak. Lite fylligare och mustigare, mer hemgjort helt enkelt.

 

Bong Touch of Taste

Inga problem att hitta produkten i butiken.  Vi bestämde oss snabbt att provlaga det föreslagna receptet med några små justeringar. Istället för coctailtomater fick det bli finskurna kvisttomater, salladeslöken byttes ut mot stekt gul lök. och  den färska salvian mot torkad. I övrigt följde vi receptet till punkt. Det var första gången vi använde fond. Innehållet i flaskan kändes drygt och väldoftande. Grytan blev jättelyckad, förhoppningsvis tack vare fonden. I vanliga fall skulle vi använt buljongtärning istället.