Bong

Testade buljongen med det medföljande receptet. En mycket lättare produkt att använda än buljongtärning. Gillade kombinationen med balsamico - har bara använt det i kalla rätter förut. Kombinationen blev kalasgod enligt både mig och gästerna som fick smaka.

Bong Touch of Taste Kalvfond

Jag är mycket nöjd efter att ha använt kalvfond i flera av mina recept, bl a köttfärsås och brunsås. Jag har bytt ut i stort sett alla mina buljongtärningar mot Bong:s fonder då de är "renare" utan knepiga tillsatser och framför allt glutenfria! Perfekt - Tack!

Kalvfond

Gjorde recpetet som rekomenderades med fläskfilé det enda som jag gjorde annorlunda var att jag hade mer grädde i såsen och lät fläskfilén sjuda nästan 10 minuter i såsen, den blev jätte mör å smalt i munnen, den hade dragit i sig smaken väldigt bra med, smaken av kalvfonden var med hela vägen , mycket bra betyg och smak. 

Jag bjöd min sambo och en vän på detta och fick mycke beröm.

Enkel att använda

Den var väldigt enkel att använda och resultatet blev gott. 

Jag gjorde inte det receptet som smartson tipsade om, utan ett eget med kalvfärsbiffar, blev jätte gott! 

Bong Touch of taste

jag är mycket nöjd med denna produkt, den smakade och luktade gott. enkel att anv , jag testade receptet och det var jättegott. jag kommer fortsätta att köpa denna produkt och ska testa de andra smakerna. det ända jag har att anmärka på var kanske att flaskan är av glas? 

Bong touch of taste Kalvfond

Gjorde först receptet som Smartson tipsade om fast med fläskytterfilé istället, vart RIKTIGT gott!! Sedan testade jag exakt som deras recept, och det vart precis lika gott. Ett mycket trevligt recept, och kombinationen med kalvfonden och balsamicon tillförde en speciell, lite syrlig smak som uppskattades av alla som fick provsmaka rätten. Ett riktigt gott recept, och en riktigt bra kalvfond som jag definitivt kan tänka mig att använda igen :)

underbar kalvfond

Använt kalvfonden både i såser (bruna) och i olika grytor (köttgryta). Ger en mycket mustigare smak än soja eller buljong som jag brukat använda.

Stor skillnad på smak och doft. Jag kommer numera att använda fonder med olika smaker istället för andra tillbehör, då fonden ger en bättre touch.

Bong kalv fond

Jag provade fonden i en kycklinggryta och är riktigt nöjd med resultatet.

Jag hade aldrig testat fond på flaska förut och är glad att jag nu har upptäckt ett nytt och enkelt sätt att förhöja smaken på mina rätter.

Flaskan var mycket praktisk och enkelt att dosera med tycker jag. Fonden är en fullpoängare både vad gäller smak och utseende.

Mums

Jag har testat Kalvfonden i tre rätter nu. Köttbullar, och två smarriga grytor. jag är helt klart nöjd med resultatet. Fonden tillfär det där lilla extra, en mustighet som man inte får till med vanliga kryddor. Men ajg tycker tyvärr att den är alltför salt. Kanske är vi vana vid extra lite salt då vi har små barn och saltar lite, men jag tycker en fond ska funka för alla. Bättre då att salta extra efteråt.

Jag köper gärna fonden igen för diverse användning!

Fläskfilé med tärnad bacon & balsamico

Äntligen fick jag tummen ur och gick och hämtade ut min flaska Touch of Taste Kalvfond. Jag brukar köpa denna när jag såser och andra maträtter där det är gott men en ett extra lyft. Tycket det var kul att det fanns med ett recept man kunde testa, vilket jag gjorde.

Men både för och nackdelar är jag en person som aldrig följer recept till punkt o pricka så jag la till champinjoner, vilket var jättegott, tog bort salvian (för jag inte gillar det) och hade rödlök i istället för salladslök. Jag bjöd mina syskon på maträtten och det var helt ok, ganska gott. Inget speciellt så det blev massa wow-effekt runt bordet. Men helt klart godkänt. Men utan kalvfonden tror jag inte det hade varit någon höjdare måste jag medge. Fonden förhöjer ju smaken så mkt mer o så hade jag i en gnutta till än det som stod i recpetet.

Mycket god och lättanvänd

Vi (familjen) testade receptet som tagits fram. Det var verkligen inga kryddkombinationer och smaker som jag själv skulle kunnat komma på men jag tänkte "OK, vi gör som det står så får det bli som det blir". Vi alla tyckte att resultatet blev fantastiskt gott. Detta receptet kommer jag absolut att använda fler tillfällen.

Kalvfonden i sig var mycket lättanvänd. Konsistensen är bra och färgen likaså, den ser aptitlig ut. Efter denna måltiden har jag använt den mycket. Den åker i varhelst jag skulle använda buljong. Det går snabbare och smidigare, jag blir inte smutsig om fingrarna som vid användande av vanlig buljong, och framförallt så är den god.

Tittar man på förpackningen så är där ett minus. Det är ganska svårt att öppna korken första gången, sprinten som ska tas av sitter väldigt hårt. Det skulle vara något att utveckla och förändra. Pga glaset är förpackningen ganska tung med allt annat som ska bäras hem. Jag vet inte vilket som är bäst att använda ur miljösynpunkt, glas eller plast, något att fundera på.

 

Jättegod kalvfond

Stekte fläskfilé och gjorde en sås av bl.a. Grädde kalvfond och lingon blandat med lite salt och kryddpeppar. Supergott tyckte hela familjen. Serverades med klyftpotatis. En rätt som kommer återkomma med jämna mellanrum

Äntligen testat fonden

Så har vi då äntligen testat fonden och vi utgick från det recept som var framtaget för just denna fonden.

Det vi dock gjorde var att vi anpassade receptet utifrån vår smaker i familjen så vi tog bort vinägern och tog bort fläsket och istället för salladslök tog vi charlottenlök. Detta kan ha varit ett misstag då det dessvärre tog över lite i smaken av rätten.

Detta recept innehöll mycket salvia och därav tyckte vi att det var svårt att avgöra hur pass mycket eller bra denna fonden passade i rätten så det blir en svårbedömd testning.

Rätten i sig gick hem väl hos sambon och för mig var de för mycket salvi. Vår dotter tyckte inte om rätten alls.

Rätten passar både som vardadagsrätt och till fest lite beroende på vad man serverar till. Första gången serverade vi potatis och morot i skivor o ugn och andra gången på resterna med ris så blev det mer som en vardagsrätt.

Vi ska testa att krydda julköttbullarna med denna fonden och göra en separat sås och därefter göra en mer rättvis bedömning av fonden.

 

Extra sting i ungkarlsköket!

Nu har jag testat Bong Touch of Taste Kalvfond och använt mig av det bifogade receptet.
Jag måste säga att jag blev glatt överraskad! Det blev fantastiskt gott!
Kalvfonden lägger till en mustighet och att djup som jag inte varit i närheten av tidigare.
Det blev en proffsigare nivå på smaken, som är väldigt svår att få till på annat sätt.
Dagen efter när jag åt upp resterande ställde jag mig frågan,
Är det verkligen jag som har tillagat den här maten……….
 

Supergod kalvfond

Jag har flera gånger tidigare köpt Bongs olika fonder och jag har aldrig blivit besviken. Det blev jag inte den här gången heller. Bongs fonder är väldigt fylliga i smaken och väldigt lätta att använda. De har en bra flytande konsistens som är lätt att dosera. Flaskan är lätt att öppna och det blir aldrig kladd utanpå flaskan. Jag använder den till lite av varje. Ikväll fick den fylla ut trattkantarellsåsen.
Receptet som är speciellt framtaget för testet har jag inte haft tid att testa än men jag ska försöka hinna med det innan jul.