MIN KALVFOND

Hallå där, nu har jag testat fond ALDRIG använt FOND i mat tidigare men måste säga att jag vart glatt överraskad!

Gav x-tra mycket smak till min biffgryta och hela familjen tyckte det smakade super!!! Mer FOND åt folket ;) !

Bong Touch of Taste

Jag har aldrig använt fond i min mat men denna kalvfond smakade mycket gott. Följde receptet och bjöd över syskonen på middag, god och fyllig fond som varmt rekommenderas. Ska definitivt prova de andra smakerna också.

Fläskfilégryta

Blev väldigt inspirerad av en tidigare bloggare som testat bong touch of taste. Så jag lånade helt enkelt hennes recept som resulterade i en otroligt god och fyllig gryta tillsammans med färsk pasta. Kommer helt klart göra grytan igen, den gjorde succé. 500-600 g fläskfilé 1 pkt bacon 1 burk hela champinjoner 2 dl grädde 2-3 msk soja 1,5 msk bong kalvfond

Nu har har jag testat Bong Kalvfond

Fonder ifrån Bong finns i olika smaker och fler av dem har jag ofta i min kyl, men jag har aldrig provat på kalvfonden tidigare. Jag bestämde mig att prova den tillsammans med det recept som Smartsson rekomenderade, Fläskfilé med tärnad bacon, balsamico och salvia. Jag följde receptet helt och både jag och min man tyckte att det var en god rätt men den kanske inte blir någon ny favorit. Kalvfonden har en bra konsistens och en väldigt bra smak samt sälta. Har provat den i andra gryträtter och tycker den.är en bra smaksättare.  Jag tycker om Bongs  förpackning på fonden och den är lätt att använda och dosera.  Bong kalvfond kommer däremot bli en ny favorit  :)

 

With a Touch of Taste på recipiece.se

Recept och mer bilder finns på vår blogg recipiece.se!

   

   

Biffarna blev väldigt fylliga och goda i smaken tackvare kalvfonden. Man kan tycka att fond är ganska dyrt, men jag gjorde mat för ett helt kompani och gjorde ändå bara av med kanske en femtedel i flaskan! 

Till helgen kommer min syster på besök från Arvika, så då tänkte vi prova att göra fläskfilé-receptet som det tipsades om! :D

Blev en gryta med högrev istället

Oj vad mycket godare detta vart med kalvfonden.

Detta hade jag i grytan:
-Högrev
-Vitlök
-Gullök
-Potatis
-Rödvin
-Kalvfond
-Morötter
-Purulök
-Salt, Peppar ochTimjan

Stek köttet i oliv olja tillsammans med vitlök och gullök tillsätt lagom mängd salt och peppar.
När köttet börjar bli någolunda klar lägger du i tärnad potatis och steker tills potatisen fått färg i med rödvin, hett vatten kalvfond purjulök och morötter och låt det stå och koka i 1 timme för att köttet och grönsakerna ska få riktigt mycket smak.
Brukar ha hembakat bröd vid sidan av sonen gillar att doppa brödet i grytan.

Självklart kan du skippa rödvinet och tillsätta fler grönsaker / kryddor efter egensmak

Tack för att jag fick testa kalvfonden från Bong! detta kommer definitivt framöver finnas med på inköpslistan.

Jag kommer testa receptet med fläskfilen i helgen gör ett nytt inlägg på detta då.
 

GottGott

Äntligen har jag testat fonden! Provsmakade såsen före och efter att jag hällt i fonden och tycker det var jättestor skillnad! Verkligen en bra ingrediens som kommer vara användbar i mycket fram över.

Bongs kalvfond

Har nu testat receptet på fläskfilé. Det blev uppskattat av de allra flesta, men själv var jag inte så förtjust i tomaterna, så dem ska jag utesluta nästa gång. En nästa gång blir det absolut. Kalvfonden gav det hela en härlig smak och den var lätt att jobba med. Förpackningen är bra, om man tänker på att blanda det sista med vatten för att få ut allt.

start

Nu har jag hämtad ut fonden och skrivit ut receptet. Det kan inte misslyckas :-)   Ska blir spännande i helgen.

 

E bra fond!

Jag har nu testat produkten (och provlagat receptet) och jag tycker att fonden är bra. Den gerr en god smak till rätterna, den gör helt enkelt det den ska! Jag kan absolut tänka mig att köpa produkten igen.

Testade fläskgrytan

Gjorde receptet med fläskfilén och bacon! T.o.m 2-åringen tyckte det var gott! Dock så saltade jag inte något extra eftersom sältan i baconet gjorde det salt nog! Receptet kommer jag definitivt att göra om!

Kommer att ha fonden i flera grytor, varför inte en älggryta!

Kalvfond

Har testat kalvfonden i en älggryta, musigt och gott.

 Testat att ha den som förstärkare i en sås till kotletter, perfekt smak. Mustig och god.

Taack fför att jag får vara med och testa den.

Test av Bongs kalvfond

Idag har jag testat Bongs kalvfond och jag tycker att fonden smakar väldigt gott samt har en härlig och mustig doft.

Jag lagade fläskfilen enligt receptet, förutom salladslöken som jag inte fick tag i i butiken, men tog purjolök istället och det gick bra. Ska laga det nästa gång med salladslök. Vi gillade rätten och tycker det var en härlig balans i smakerna och balsamicon passade utmärkt som smaksättare. Lite fler grönsaker skulle jag nog vilja tillsätta i receptet. Som tillbehör gjorde vi ugnsrostade potatis och kokt broccoli.

Tack för jag fick vara med och testa fonden.