Lingongryta

Favoritreceptet i familjen är Lingongryta, med Bong Touch of Taste Kalvfond såklart:

Koka upp 4 dl matlagningsgrädde, 1-2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond, 1/2 dl lingonsylt, 1 slurk rödvin (valfritt), 1 msk vinbärssaft eller vinbärsgelé (eller lite vad man hittar längst in i kylen som är åt det hållet...), 1-2 msk kinesisk soya och 1 msk vetemjöl i en mellanstor gryta

Bryn under tiden 500 gram strimlat skinkkött (helst skinkschnitzel eller skinkinnanlår men fläskytterfilé går också bra), salta och svartpeppra köttet och lägg sedan över i grytan när den börjat koka

Koka under lock på svag värme ca 20-30 minuter, smaka av

Strö över lite färsk eller fryst persilja och eventuellt lite röda vinbär eller lingon

Servera med gyllenbrunt rostade potatiskroketter samt sockerärtor