Bongs Touch Of Taste.

Jag blev väldigt nöjd med smaken och resultatet i matlageningen. 

Eftersom jag har skrivit om mitt användande av produkten i min blogg, så går det att läsa om det i den här adressen: http://trebgilla.blogspot.se/2012/12/matlagning-och-test.html#links.

MVH Gunilla Ljungberg

Mjölk & Glutenfritt Alternativ

Eftersom minsts dottern är allergisk mot bland annat mjölk och gluten så gjorde jag ett alternativ som passade henne.

Istället för vanligt mjöl så använde jag Lailas mjölmix, liksom carlshamns margarin och oatleys grädde.

Givetvis var fläskfilen svensk liksom baconet.

Tyvärr så fanns ingen färsk salvia så det fick bli på burk.

Måste säga att resultatet blev jättegott men jag tror att kalvfonden kommer mer till sin rätt utan salvia och balsamicovinäger.

 

Som ute, fast hemma

Gjorde efter receptet, fast med purjolök istället. Fonden satte verkligen knorr på hela rätten! Jag var riktigt överraskad att det kunde smaka så mycket! Maken tyckte det smakade som restaurangmat; mycket gott betyg från en något kräsen herre. Flaskan och koncistensen är lätt och smidig att handskas med. Jag hade en annan smak av fonden sen innan, och fler lär jag köpa!

Slutresultat av testat av Bong Kalvfond

Nu är flaskan slut. Den var god.

Lagade dock inte receptet som man skulle göra, det där med fläskfilé och salvia. Smakkombinationen lät skum, dessutom hade jag inte alla ingredienser hemma.Dock gjorde jag en maträtt innehållande Bong Kalvfond. Jag har använt kalvfond från bong förut, och jag är mkt nöjd med produkten, den duger lika bra i blött bröd, grytor men även som smaksättare istället för salt i tex köttfärslimpa.
Gillar inte att förpackningen är gjord av glas. mkt bättre om den vore gjord av plast, som deras större förpackning är.
Prismässigt kan dom sänka priset avsevärt.

Det är även perfekt att den inte innehåller morötter, då det är svårt att hitta liknande produkter på marknaden som inte innehåller detta. Därför kan man använda Kalvfonden till att laga mat för morotsallergiker.

Mvh

Kalvfond

Nu har jag testat kalvfonden! Jag lagade ett recept som var snarlikt det föreslagna, vilket blev en uppskattad och enkel vardagsrätt. Mycket enkelt att dosera fonden. Fonden var inte för salt vilket var en positiv överraskning. Flaskan kunde gott bytas ut och designas om.

Bra smak!

En bra och smakrik fond som är relaivt lika andra på marknaden. Gott recept som lämandes som förslag, enkelt att laga. Jag skulle föredra raka flaskor som tar mindre plats i kylskkåpet, även om jag gillar designen.

Smakförstärkare

Har nu använt kalvfonden till både det ena och det andra i matlagningsväg. Det är en bra smakförstärkare och ger en lite rundare smak.

Minus för att flaskan är för liten och tar slut fort( den är ju inte jättebillig heller)

Dock är det en produkt jag rekommenderar

Bolognese med spaghetti

Har använd kalvfond med bolognesesås som var lätt att använda istället för buljongtärning som brukar använda. Smaken godkännt. Gillar att behöver inte hålla på med buljongtärningen utan kan bara hälla i fond i såsen.

Fond

Jag har testat Bong kalvfond. 

Ska börja med att skriva att jag aldrig använt någon fond tidigare, och kände mig därför inte helt trygg med det.

Smaken var godkänd. Dock är jag kanske inte jätte förtjust i just kalv. Det är möjligt att det skulle blivit bättre betyg med någon av de andra smakerna.

 

Juliga köttbullar

Lagade igår Juliga köttbullar enligt receptet på Bong Touch of Tastes hemsida, provsmakade ett par stycken fast egentligen dem ska ätas under julen, jättegoda köttbullar.

God kalvfond!

Jo då, nu har man testat receptet och det var rätt gott. Vi hade ingen salvia hemma utan jag tog timjan isstället och jag måste ha tagit för mycket av det för det var nästan det enda grytan smakade. Annars var receptet lätt att följa och jag kan tänka mig göra liknande maträtter.

Jag har använt mig av fonden i andra såser och maträtter och den är jättebra och god! Jag har tidigare använt Kycklingfonden och den är super med! Kan bara säga att det är värt att köpa fonderna! (En kompis har testat hummerfonden och säger att den är underbar också).

 

Veronika

god fond....

...till mycket. Höjer smaken jättemycket även om man bara har lite i. Har det i nästan allt. Har köpt den efter att min provflaska tog slut. Kommer med säkerhet käpa fler sen oxå :)

Mmmm, soppa

Har lagat soppa på denna fond :) först provade jag att göra fransk löksoppa med denna i stället för kycklingbuljong, gott och lagomt kryddigt  :) Sen provade jag göra min vanliga höstsoppa som jag brukar göra med kalvbuljong. Det är en soppa med rotselleri och palsternacka som kokas i kalvbuljong (fond) och mixas med lite grädde eller creme fraich (beroende på vad som är öppet) och i detta serveras knaperstekta bacontärningar. Även detta blev minst lika lyckat som det brukar vara. :)

Från vardagskock till gourme mästare

Det var länge sedan jag gick så mycket beröm för middagen. Testade Bong of Taste Kalvfond och gjorde det rekommenderade receptet. Rätten gick snabbt att laga och smaken blev fyllig och jag slapp använda extra salt. 

Ungdomarna runt bordet lyssnade noga när jag berättade om kalvfonden och om Bongs andra fonder. Matlagningen blir väldigt enkel med dessa fonder. Receptet var enkel men resultatet blev lyx!

Rekommenderar gärna kalvfonden för alla mina vänner! 

Överraskande gott

Har provat det medföljande receptet och blev positivt överraskad. Själv skulle jag aldrig blanda kalvfond med fläskkött (har alltid använt grönsaksfond), men receptet blev en stor succé i familjen.

Smaken blev fylligare och lite ovan för oss. Började använda fonden i mina vanliga maträtter. Kommer att köpa den igen och ska också prova andra smaker av Bong Touch of Taste.