En god smakupplevelse

Nu har vi testat kalvfonden till lite olika matträtter. Bland annat så har vi gjort receptet som fanns att göra på fläskfilé. Det var verkligen gott! Vi gjorde om receptet lite dock utifrån vår familj och våra smakbehov. Vi tog bort salvia som krydda och salladslöken som vi hade svårt att få tag inför matlagningen. Däremot la vi i championer och lök som vi vet går hem hos våra barn på 2 år och 3,5 år som fick bli testpiloter tillsammans med oss.

Kalvfonden ger lite extra smak på maten och funkar bra i grytor och vanliga rätter med creme fraiche. Har man svårt att veta hur man ska krydda maten är det perfekt att lägga i lite fond i maten.

Förpackningen är lätt att förvara i kylen och tar ingen plats. Utseendet är ingen som lockar direkt utan ser ut som en "typisk" fond förpackning.

Anledningen till att vi tidigare inte köpt fond är att de alltid är så stora förpackningar och man använder fond i så liten mängd i maten så den hinner bli dålig innan man har använt färdigt fonden så det känns som slöseri med att köpa den. Jag skulle vilja att de tillverkades i lite mindre förpackningar. Nu slänger vi alldeles för många förpackningar i kylen.

Men nu ska vi försöka använda den här förpackningen tills den tar slut, innan utgående datumet.