Bong kalvfond

Bong kalvfond blir en av mina favoriter.Använder den till köttgrytor och köttfärssås. Den förhöjer verkligen smaken. Provade det framtagna receptet. Det föll alla i smaken. Kommer snart att laga det igen. Gav lite känsla av restaurangmat.Smakrikt och mustigt.

Lagat, smakat och klart!

Jag tycker att det är ganska tråkigt att laga mat, men vill gärna att min mat ska smaka bra. Receptet som smartson rekommenderade anpassade jag lite till vad jag hade hemma och så, men det blev riktigt gott! Maten gick väldigt fort att laga och därför trodde jag inte att det skulle finnas så mycket smak i den. Har däremot svårt att avgöra om det är just kalvfonden som bidragit till en rikare smak. Hade gärna gjort samma recept parallellt men utan fond, bara för att kunna jämföra.

Tyckte först att maten var lite för salt när jag smakade av den men i kombination med riset, som jag tog som tillbehör, blev det alldeles lagom sälta på maten.

Bjöd två andra på maten också och de tyckte om den också. Jag tycker att det på något sätt kändes lite lyxigt med den här fonden, brukar annars använda buljongtärningar (när jag känner mig duktig, annars kör jag utan och maten blir riktigt tråkig). Är bara student och unnar mig kanske inte fonder och sånt, eftersom buljongtärningar är billigare. Sen har jag ett litet och tråkigt kök, så det blir tråkigt att laga. Men det här receptet var så enkelt och smakade dessutom väldigt gott.

Tycker att maten också är riktigt bra matlådemat, perfekt för en student!

Vet inte om jag skulle fortsätta köpa fonden av den enkla anledningen att den måste förvaras i kylskåp. Skulle jag köpa fler fonder i olika smaker så skulle jag inte ha plats för så mycket annat i mitt kylskåp sen, då det är väldigt litet. Men har man platsen så varför inte köra på denna. Tycker att den verkar innehålla bra ingedienser också, inga konstigheter där.

Sammanfattat tycker jag att förpackningen har bra design, ser fin ut och är funktionell, konsistensen av fonden är jättebra och färgen är det inga konstigheter med, men jag har svårt att avgöra hur mycket smak fonden bidrar med. Känner att det hade varit bra att göra ett jämförelsetest utan fonden, det får bli till nästa gång.

Mycket god!

Har använt fonden till fläskfilereceptet, köttfärs och i kycklinggryta. Mycket gott resultat varje gång. God smak, ej för salt. Fyllig. Lätt förpackning att handha. Önskar dock att flaskan är större. Kommer ta slut fort.

Toppen!

Jag har nu testat fonden ett antal gånger och alltid fått samma bra resultat. Den lyfter verkligen smaken på alltifrån köttfärssås, köttgryta och "vanlig" sås. Tycker att smaken har karaktär. Gjorde bl a en köttfärsås/röra med bl a lök och champinjoner och att då tillsätta lite kalvfond var det som fick rätten att smaka det där lilla extra. Tycker också att smaken är lagom salt, vissa fonder/buljonger har en tendens att mest bara smaka salt och nästan konstgjort. Ett stort plus också för att den inte innehåller socker, härdat fett el någon annan "mysko" ingrediens. Den enda minus som jag kan komma på är att fonden efter öppnandet måste förvaras i kyl då jag som student i en liten etta inte har direkt jordens största kylskåp...men förutom det är jag som sagt mky nöjd med produkten och kommer varmt rekommendera den till vänner och bekanta!

Väldigt god och lätt att använda!

Fläskfilérätten blev god även fast jag inte tog så mycket salvia som man skulle. Jag har även använt kalvfonden i köttfärssås och det är mycket smidigare och godare än att använda sig av buljongtärningar. Flaskan står stabilt vilket underlättar användandet.

Jättegott

Jag lagade till det här receptet igår. Men jag tog inte fullt lika mycket salvia, tog en matsked bara. Sedan tillsatte jag lite sötning i såsen för att bryta av det syrliga. Jag lät det också stå och puttra i 10-15 minuter, efter att jag tillsatt fläskfilén. Det blev otroligt gott och köttet var riktigt mört. Vi var tre som åt, och vi tyckte riktigt mycket om det. Kommer jag absolut att göra igen!

provlagat

Lagade till receptet men använde inte salladslök utan purjolök.Hade inte någon salvia heller.Resultatet blev perfekt ,omtyckt av hela familjen.Använder Bongs kalvfond till det mesta med nötkött. Det blir alltid mustigt ch gott. Tycker att det alltid förhöjer smaken!

Det var inte sista gången vi lagade den här!

Nu har vi lagat receptet med fläskfilén två gånger. Första gången har vi ingen salladslök hemma utan tog purjolök istället och den färska salvian byttes mot torkad. Maten smakade helt ok men inte mer.

Men när vi igårkväll lagade den på nytt, den här gången med salladslök i så blev det mycket gott! Alla tog om och framförallt var det såsen som uppskattades.

Vi använder ofta kalvfonden i såser av olika slag och tycker att den ger en djup och fyllig smak. Vi har tidigare haft andra kalvfonder men Bongs är den som vi gillar bäst.

Gott

Vi har testat fonden i nästan allt som det ska vara fond i och vi är mycket nöjda. Vi kommer att fortsätta att köpa den.

Receptet blev jättegott, även om vi inte äe så förtjusta i salvia, men det kan man ju reglera själv, hur mycket man vill ha.

Bong Touch &Taste Kalvfond Fläskfile med tärnad bacon,balsamico och salvia

 

Nu är det testat ett par gånger.Reseptet gick inte skriva ut på skrivaren helt,så där fick man skriva utfyllnad för hand.

Vi är inte förtjysta i salvia skulle inte använda det normalt,men hade en färsk buske ute så nu fick man tillfälle testa den ihop med reseptet.

Reseptet funkade bra,lite omständigt med mjölet,men resultatet blev så gått ,så vi har gort det flera gånger.Och har lärt att tycka om salvia !

Kalvfonden är lätt att hantera,smakar bra i maten och har en trevlig flytande koncistens,som blandar sig lätt i maten.

Resepten finns på bongtouchoftaste.smartson.se/reseptet

Fläskfile med tärnad bacon ,balsamico och salvia

 

Bong touch of taste

har inte gjort enligt det recept som fanns utan vi har haft i kalv fonden i nästa all matlagning som inkluderar kött. Vet inte om vi haft för lite eller om det bara är jag men det smakar inte utöver det "vanliga". inget speciellt som lixom sticker ut med just denna fond. Men den är god!

kan absolut rekommendera den och vi kommer fortsätta att använda den :-)

Mersmak!

Har du inte testat Bong´s Touch of Taste än, så gör det! :-)

Den gör skäl för sitt namn - Touch of Taste! Ger dina maträtter "det där lilla extra" som gör att du bara vill äta mer och mer.

Bongs Touch of Taste gör att matlagningen blir mycket roligare och tas upp till en helt ny nivå. :-)

 

Bong touch of Taste kalvfond

Tillagade i veckan receptet som medföljde detta test.

Alltså, det blev verdervärdigt med balsamicovinägern i såsen, allt smakade bara surt.
Sambon tog bara en bit kött och så lite sås det bara gick.
Jag själv kunde äta det men tycker inte det var gott!

Ni som ännu inte provat receptet, om ni inte gillar balsamicovinäger, så uteslut den ingridiensen!!

Jag har lagat gulaschsoppa också med fonden, och då blev det väldigt gott!

Jag tycker att fonden har en ganska mild smak, jag kan inte utgöra en specifik smak på den som t.ex. hönsfond gör, mer än att maten bara smakar Mer utav den.

Konsistensen är inget märkvärt på, den är lös och är lätt att arbeta ut med i såser. Färgen på fonden gör såsen något brunare om man har en vitsås i grunden, vilket ju kan piffa till såsen något.

Fondens förpackning tycker jag har sett likadan ut i flera år, kanske dags för lite förnyelse..

Sen tycker jag att det är lätt att överdosera då öppningen är för stor.
Att försluta flaskan tycker jag är lite dålig, den borde gå att snurra på lite mer så att man med säkerhet vet att den är stängd.

I helhet tycker jag fonden var bra, men receptet rekomenderas inte!!

Fläskfile

Testade det föreslagna receptet.Passade alla i smaken,som restaurangmat var någons kommentar.Fonden förhöjer verkligen och är lätt att använda. Bra på alla sätt

Love it!

Har inte testat medföljande recept, ännu. Men vi har använt fonden i grytor, såser, köttfärssås och givetvis julköttbullarna. Aldrig mera buljongtärningar i detta hus säger jag bara! Djup, fyllig och god smak som förhöjer maträtterna. Kanonnöjd!

Så mycket bättre...

Jag har inte testgjort receptet som förslogs, men använder den närhelst jag behöver addera smak i mina kötträtter. Att den är flytande gör det så mycket lättare med doseringen och smaken är väldigt lik en alldeles egen reducerad fond. Det kommer att bli ett nestående inslag i min matlagning framöver...