Fläskfilé med kalvfond

Jag följde receptet jag fick från Smartson och tillagade denna maträtt med bl.a. fläskfilé, rotfrujkter, salvia, salladslök, tomater, Bong Touch of Taste Kalvfond, grädde och balsamvinäger. Egentligen skulle man även ha haft i bacon men eftersom ingen av oss äter bacon så blev det utan, men det fungerade jättebra ämdå!
 
Det första man skulle göra var att panera fläskfilén, vilket inte gick så bra, men det blev genomstekt i alla fall. Efter det var det dags för salladslöken, tomaterna, (bacon) och salvia. Såsen bestod av 1 dl vatten, 2 dl grädde, kalvfond och balsamvinäger. Såsen hälldes över lök, tomater, salvia och fläskfilé, och stod och puttrade någon minut.
 
Till detta rostade vi rotfukter i ugn i ca. 50 minuter. Vi gjorde bitar av potatis, salladslök, morötter och färska rödbetor - det passade jättebra till fläskfilén.
 
Salvian och kalvfonden lyfte rätten till en annan nivå! Den kändes fräsch och naturlig. Kalvfonden gjorde att fläskfilén fick en fylligare smak.
 
Rätten var supergod!