Test av kalvfond

Eftersom jag inte äter fläskfile´ så testade jag ett annat recept (Het köttfärsgratäng), detta: http://www.tasteline.com/Recept/Het_kottfarsgratang. Det blev riktigt gott men svårt att säga om själva kalvfonden gjorde så mycket eftersom det var en blandning av olika smaker.

Jag gjorde också champinjoncrepes med kalvfond i fyllningen, det var dock ingen höjdare alls och smaken blev för stark. Tror fonden gör sig bäst i köttiga rätter. Det är första gången jag använder kalvfond så jag har ingenting att jämföra med.

Plus för fin och praktisk flaska.

Test av bong´s fond

Då har jag testat bong`s fond.

Gjorde receptet med fläskfilen som jag tyckte blev riktigt god. Har även använt fonden i andra grytor med gott resultat.

Fördelen med fond är att det går lättare att dosera än med tärning. Flaskan är lätt att använda.

Ger en bra smak som inte tar över. Kommer troligen fortsätta att använda fond istället för tärning.

 

toppen!

Har provat både receptet samt haft i egna recept och man känner den goda smaken!
Jag har nästan alltid bara haft och använt buljongtärningar så det var spännande att få testa en lite lyxigare smaksättning.

Verkligen alla tummar upp!

Jättebra för smaken, tycker jag, men mest maken!

Det var kul att bli utvald att prova kalvfonden. Vi har använt den tidigare också i lite av varje, tex köttfärssås. Det blir jättebra smak tycker både jag och maken. Han vill ha i mer än vad jag vill dock.

Grytan bjöd vi ett par av våra vänner på och alla tyckte att det smakade jättebra!

Vi ska alltid ha en flaska hemma i fortsättningen.Suverän att smaksätta sås med också.

Jag tycker flaskan är fin och lagom stor. Såg att den fanns i större också!! :)

Testat Bong Touch of Taste!

Jag brukar normalt använda buljongtärningar, så detta var ett roligt test för mig. Jag tillagade det rekomenderade receptet och hela familjen tyckte att det var mycket gott! Det var smidigare att använda fond än buljongtärningar och nu återstår att testa Bong Touch of Taste i andra maträtter.

Bong Touch of Taste Kalvfond

Nu har min kära son använt fonden flera gånger här hemma. Det blev aldrig riktigt som receptet MEN det blev väldigt gott med fyllig smak och krämigt resultat.  Som jag förstått av min kock (sonen) så är det Bong som gäller i detta hushåll från och med nu. Måste ju tillägga att hummerfonden också lyfter vilken fikgratäng som helst.

 

 

 

 

 

 

Köttgryta

Jag har ALDRIG tidigare använt mig av fonder tills jag testade det här och jag blev riktigt förtjust!

Vi prövade att ha ner det i en köttgryta som enkelt bestod av stekt lök, kött, creme fraice som grund. Fonden lyfte den ordentligt!

Fläskfiegryta.

I helgen gjorde vi denna grytan och vilken hit det blev. Vi byte ut salladsöken mot purjolök, annars följde vi resten av receptet. Jag tyckte fonden var fyllig och passade ihop med balsamicon. Kommer absolut göra denna grytan igen, men kommer ha i mer grönsaker t.ex färska champinjoner, zuchini och paprika.

Köttfärssås

Gjorde köttfärssås och pasta lade i kalvfonden mums vad det blev gott
Jag gjorde en lätt köttfärsås
jag fräste finhackad lö i en gryta lade i kryddor  och kalvfond efter en stun dlade jag i 400 g fälskfärs fräste detta till färsen var grå och genom stekt lade i en 1 750 gr ketchup flaska värmde detta och presto köttfärssås mums

Bong Touch of Taste Kalvfond

Resultat

Vi provade att laga det föreslagna receptet på fläskfile, och till hade vi rostade rotfrukter i ugn.

Receptet var enkelt att laga och maträtten blev väldigt god! Det var kul med tipset att vända köttet i mjöl för att få en finare stekyta :)

Fonden får högsta betyg av mig:

*God smak

*Krämig/Fin konsistens

*Snygg förpackning

Jag kommer fortsätta att använda mig av Bong Touch of Tastes fonder!

 

Köttfärssås

Provade med en skvätt kalvfond i köttfärssåsen här om dagen, vilken höjdare det blev. Framhävde smakerna på ett bra sätt, var lite rädd att det skulle bli för salt, men inte då, kommer att göras igen :-)

Har inte provat receptet med fläskfilén än, men ska testa det också framöver.

Ett stort plus för fonden som enligt innehållsförteckningen inte innehåller några smakförstärkare.

NU har jag testat receptet!

Så, nu har jag provat att laga rätten med fläskfilé som finns på hemsidan.

Jag måste säga att jag blev mycket glatt överraskad! Smaken var mycket fyllig och rätten är absolut något jag kommer göra om. Vi serverade med ugnsrostade morötter och palsternackor vilket jag varmt kan rekommendera.

Jag tror fond är lite underskattat (i alla fall i min familj). Det är ett mycket bra och enkelt sätt att förhöja smaken på en maträtt.

Det enda lilla negativa är när man ska öppna flaskan för första gången. I och med att man måste ta i lite grann för att få bort plastringen som håller förpackningen tät så brukar det stänka när jag väl får loss plastbiten..

Överlag är jag mycket nöjd med kalvfonden och den kommer användas flitigt i mitt kök :D

 

/Eric

Bong Touch of Taste kalvfond.

Ja, så har man testat kalvfonden. Gjorde det rekommenderade receptet  Fläskfilé med tärnad bacon, balsamico och salvia. Jag använde benfri kotlett i stället för filè, men det blev jättegott. Uppskattades av hela familjen. Flaskan är bra och lätt att hälla ur och konsistensen är toppen. Min make brukar även använda den i köttfärssås, den piffar verkligen till det.

Annakarin

Fläskfilé med tärnad bacon, balsamico och salvia

Tillagade receptet på fläskfilé med tärnad bacon, balsamico och salvia. Blev en smakrik och riktigt god rätt. Tycker att kalvfonden lyfter smakerna. Har använt kalvfonden i andra kötträtter också och tycker att den är väldigt lätt att använda och ger ett riktigt bra resultat. Nu tänker jag även prova andra fonder och gissar att de kommer att lyfta så väl rätter med fågel som med fisk.

Fläskfilé med tärnad bacon, balsamico och salvia gjorde jag till familjen. Den annars lite kräsne sonen på nio år tyckte att rätten var helt okej. Ett bra betyg.

Test

Nu har jag prövat i köttfärs sås och fläsk file receptet.
i köttfärssåsen kände jag ingen större skillnad mot vad jag brukar lag. kanske var för snål, var lite rädd att det skulle bli för mycket eller för salt, som man läst om här i bloggenn

Prövade fläskfile receptet i fredags. Blev upp skattat av resten av familjen. Kan inte säga om det var fomden som gjorde det, men gott vart det i allafall.

Har haft fonder sen tidigare, men glömmer lätt bort dem när de kommer längre bak i kylen.

Flaskan har lagom storlek. Färgen var lite chaskig, men det är ju smaken som är viktigast.
Jag trodde den skulle vara drygare, insåg att att fick ta en skvätt för resultat.

Kalvfond i köttfärslimpa

Provade kalvfond i en köttfärslimpa igår. Förhöjer smaken på det mesta och detta var inget undantag. Vildsvinsfärs (går lika bra med selleri, nej jag menar nötfärs eller den färs man gillar ;-)), lök, ägg, salt, peppar, vitlök, lite sweet chili. Färsen i en lång sträng på långpannan (med bakplåtspapper under för att underlätta disken!). Gör sedan en fördjupning längs med hela färssträngen och riv ner bitar av mozzarellaost. Tryck ihop färsen så osten täcks och lägg klyftade potatisar och morötter på sidorna. Lite olja och salt på rotsakerna och in i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter. Allt på samma fat serveras med lingon och en sallad. Detta är en ständig favorit hos oss och kryddningen varierar vi efter smak och lust!

En ny favorit

 

I med lite bacon, grädde, fläskfile och spetsa det med kalvfond. För och göra det matigare häll i tomater och lite paprika - och vips har man en underbart god gryta som gärna serveras med ris eller pasta. 

Jag har aldrig haft fond i mina såser, och just nu undrar jag varför jag aldrig vågat då smaken blev fyllig och lagom med smak. Sambon fick vara testperson, och han tyckte om dagens middag så det blir troligtvis fler gånger vi gör detta. Kanske kan man laborera kalvfonden i andra grytor eller soppor?!

Spännande smak

Jag har alltid trott att jag inte gillar salvia men det var vekligen en spännande och jätte god smak! Alla kombinationerna tillsammans blev toppen! Kommer absolut att laga denna maträtt igen.

Maträtten var supergod, det tyckte hela familjen.

Flaska som är lätt förvara i kylskåp och enkel att öppna.