Middag med familjen/släkten!

Hej!

 

Slog till och testade receptet där kalvfonden ingick när vi hade min mans föräldrar, svågerns lilla dotter (1½ år), moster och morbror här. Vi hjälptes åt med lagandet av maten vilket var väldigt trevligt. Jag är inte van att laga mat med recept, så det kändes konstigt men samtidigt spännande att göra det. Till maten valde vi att göra potatisklyftor, gullöksskivor, morotsstavar och palsternacka i ugn, toppat med lite olivolja, flingsalt och pressad citron. Det gjorde sig bra ihop och alla åt med god aptit! Dock var inte lilla A så förtjust i "grytan" utan åt hellre potatisklyftor, men det kan man ju först då maten var väldigt smakrik.

 

Det enda jag oroade mig över under tillagningen var att det smakade på tok för mycket salt när jag smakade av, innan jag lagt i fläsket för att det skulle få puttra med. Men tack och lov så smakade det inte lika mycket salt efter att köttet hade kommit i. Tycker däremot inte att man behöver ha mer salt i maten om man redan har både fond och bacon som ju också är ganska salt i sig.

 

Men i det stora hela ett väldigt gott recept som jag kommer att laga här hemma igen, men utan extra salt! :)