Bong touch of taste Kalvfond

Det här med fond var något helt nytt för mig, Jag hade aldrig använt det innan! Buljongtärningar testade jag för första gången för ca ett halvår sedan och var inte riktigt nöjd då jag tyckte de smakade för mycket salt!

Jag är så nöjd med fonden! Den var inte alls lika salt som buljongen jag testat innan!

Flaskan kan se liten ut men den är alldeles lagom. Man behöver inte använda så mycket av fonden för att den ska göra sitt. Korken är lätt att få av och på och sluter tätt.

Jag lagade fläskfilégrytan enligt receptet och den var supergod! Svårt att veta hur mycket av smaken som kom från fonden eller hur den förbättrade maträtten. För att få reda på detta gjorde jag min egna fläskfilégryta, som jag brukar smaksätta med lite soya för att få lite mer smak i den men istället för soyan hade jag i en skvätt av kalvfonden och det blev så mycket godare! Nu kunde jag verkligen känna skillnaden. Fonden tillförde mycket mer smak och inte lika mycket salt som soyan.

Fonden har numera en självklar plats i skafferiet och jag har inhandlat en annan "smak" också och fler kommer att inhandlas!