Test av kalvfond

Jag har nu testlagat en rätt som jag ofta brukar göra här hemma. Nu testade jag samma rätt med kalvfond.

Gjorde en gryta av grisgrytbitar, stekte utan panering i stekpanna. Blandade ihop 3 dl grädde, 1,5 msk kalvfond samt en del vatten. Hällde det över grytbitarna. Strimlade purjolök och morötter. Lät allt puttra på i stekpannan dryga 30 minuter.Kryddade med salt, paprika.Tillsatten även ett tärnat äpple, ger härlig god sötma/syrlighet.

Redde grytan med lite maizena redning. Ca 5 min innan grytan klar, klickade ner ett par skedar creme fraiche.Lät det puttra in. Serverade med myllynparas makaroner, både vanligt kokta samt stuvade.Som tillbehör klyftade tomater men dessa finns inte med på bild.

Barnen åt i alla fall de två äldre men de var inte förtjusta i den nya smaken.

Var då grytan godare med kalvfond eller inte?? Faktiskt så var denna gryta godare UTAN kalvfond.

Så nej här hos oss kommer vi inte att använda upp denna produkt . Kommer att ge det till en vän så kanske kalvfonden kommer till användning mera där.

Vad jag inte tycker om är att fonden innehåller konserveringsmedlet Kaliumsorbat. Jag reagerade allergiskt även på denna produkt trots liten mängd.

I fortsättningen blir det egna kryddningar och ibland används köttbuljong.